dimarts, 3 de novembre del 2009

Els polítics ampostins a la xarxa

Renyits amb el món internauta

No sé si es tracta d’un dels molts “efectes Obama”, però cada vegada els polítics del nostre país són més presents a la xarxa, ja sigui a través de blocs personals, planes web institucionals o fins i tot amb les xarxes socials com Twitter o Facebook. Arran d’aquest boom mediàtic, em vaig preguntar si els polítics ampostins també seguien aquesta tendència.

Els resultats, després d’algunes indagacions, no són gaire esperançadors. Sembla que la moda internauta no ha arribat a la política ampostina, i la majoria dels nostres polítics no estan gaire presents a la xarxa. A Manel Ferre (CiU), per exemple, el podem trobar en una plana amb domini personalitzat, però curiosament l’última actualització data del maig del 2007, coincidint amb els darrers dies de campanya electoral. D'altra banda, des de la web de l’Ajuntament, es pot enllaçar al Diari de l’Alcalde, però resulta que no és per xafardejar que fa el nostre alcalde, sinó que es tracta d’una pàgina on hi ha notícies d’àmbit local d’arreu de Catalunya (i l’última sobre Amposta és del juliol). Sembla, doncs, que l’alcalde no compta amb internet com a via prioritària de comunicació amb els ciutadans.

Una situació similiar és la de Marta Cid (ERC). La darrera actualització de la seua web també coincideix amb els últims eleccions municipals. A més d’aquesta plana, compta amb un bloc, tot i que només s’hi publiquen els reculls de notícies, i l’última actualització també data de la darrera campanya. Una pàgina que donaria molt de joc a aquest grup de l’oposició és esquerramposta.cat, ja que podrien publicar-hi què fan per la ciutat, propostes, idees... però semblen tenir-la un poc abandonada.

On si sembla que es fa més ús de la xarxa és entre els membres del grup de l'oposició (PSC). El seu portaveu, Toni Espanya, té, a diferència dels seus companys de ple, una presència més “mediàtica”. Compta amb un bloc personal, que actualitza regularment, i és bastant actiu a Facebook.

Properament, Toni Espanya ens parlarà de la seua experiència a la xarxa, però de moment, què us sembla la presència mediàtica dels polítics ampostins? Creieu que a través de la xarxa podrien apropar més la política als ciutadans? O no hi ha res més que un objectiu electoral?

2 comentaris:

Mireia ha dit...

Tens raó, cada vegada els polítics estan més per Internet! L'altra dia en una roda de premsa, el delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, ens feia fotos als periodistes i vaig quedar estranyada. Després, en un programa de tv va aclarir que ho feia per penjar-ho del mòbil al seu facebook perquè així els seus seguidors saben on és en cada moment!!

Alba ha dit...

Curiós, això del Sabaté... La qüestió és que, tot i que els polítics utilitzen internet, a vegades potser no en treuen el màxim profit per comunicar-se amb els ciutadans. Gràcies per seguir el bloc, Mireia!