dilluns, 30 de novembre del 2009

Els joves ampostins veuen el futur professional lluny de la seua ciutat

L’Ajuntament d’Amposta va adjudicar, fa unes setmanes, una seixantena de beques de transport, per un valor total de 8.000 euros, als estudiants universtaris que utilitzen el transport públic i que el curs passat van aprovar totes les assignatures de les quals s’havien matriculat. Aquesta és la segona edició d’unes beques ben rebudes pels universitaris i que, a la vegada, serveixen a l’Ajuntament per saber com veuen els joves el seu futur professional. I és que a més d’emplenar una sol·licitud i presentar els tiquets del transport, els joves han de respondre una petita enquesta.

Segons la regidora d’Ensenyament, Isabel Ferré, d’aquesta enquesta es desprèn que un 70% dels joves volen tornar a Amposta un cop acabats els estudis. Ferré, però, reconeix que el consistori haurà d’engegar polítiques laborals “per no perdre aquest valor de ciutadans qualificats”.

Des de Lo pont penjant hem parlat amb alguns joves que estudien fora de la ciutat, per saber com veuen el seu futur laboral a les Terres de l’Ebre i, concretament, a la capital del Montsià. Les respostes que hem rebut són diverses, però predomina una tendència general a percebre un futur professional complicat a la ciutat. I és que la majoria de la quinzena de joves que hem entrevistat vinculen directament el retorn a la ciutat un cop finalitzats els estudis amb la projecció laboral. Ho tenen molt clar: cap d’ells estaria disposat a tornar i treballar en una feina no relacionada amb els estudis. Això si, alguns reconeixen que tot depèn de la disciplina en la qual t’hagis format i de les expectatives personals de cadascú: “Hi ha carreres que és més fàcil trobar feina, però n’hi ha que és molt complicat o gairebé impossible”, comenta una jove.

Al marge d’això, també n’hi ha que recorden que als joves qualificats “els agrada viure en un lloc on hi hagi actes culturals i possibilitats de seguir formant-se”, cosa que a Amposta, pot ser complicada depenen de l’àmbit professional.

Com a conlusió, els joves reconeixen un avenç en els últims temps en les possibilitats laborals que ofereix la ciutat i el territori, encara que perceben molta feina a fer. Esperem doncs, que la voluntat de l’Ajuntament es transformi en accions que permetin que, algun dia, els joves puguin tornar lliurement a la seua ciutat d’orígen, sense dependre de les ofertes laborals que puguin o no puguin trobar.










Imatges: elaboració pròpia a partir de les entrevistes amb disset joves ampostins de diverses edats.

2 comentaris:

Neus Pons ha dit...

molt bon treball de camp!! jejeje..esperem que ajude a millorar!

Alba ha dit...

Esperem que si... almenos hem pogut dir el que pensem!! Gràcies per tot!!