divendres, 20 de novembre del 2009

Dies de música

La música serà la protagonista aquest cap de setmana a Amposta. Diumenge, 22 de novembre, és Santa Cecília, patrona dels músics, i com a municipi on la música de banda és una tradició centenaria, ja aquesta nit comença la festa dels músics.

La Lira Ampostina oferirà, a partir de dos quarts d'onze, el tradicional concert de Santa Cecília, amb el qual s'enceta la temporada de concerts de la banda. El concert no només comptarà amb l'actuació de la banda, sinó que també hi participaran el quartet de saxofons Triptone, el Terranova Brass Quintet, i el Cor de la Lira Ampostina. Un viatge musical que portarà els espectadors del jazz a la música llatina.

Demà és el torn de la Unió Filharmònica. A partir de les deu, la banda juvenil, la Coral Aquae, i la banda de música, ens oferiran un concert que vol homenatjar el mestre Josep Maria Arasa Gargallo, en motiu del centenari del seu naixement.

I diumenge, el sentit homenatge a la patrona. Santa Cecília va ser una dama romana, i la seua fama musical es basa en la seua llegenda, segons la qual cantava a Déu tot pregant-li mentre moria martiritzada. Se la va començar a relacionar amb la música al segle XV, i aviat es va fer popular. El 1594, Gergori XIII va proclamar-la patrona de la música, i la primera festa en honor seu va ser a Normandia. Diumenge, doncs, els músics de les dues bandes homenatjaran a la patrona i viuran la seua festa, la de la música. Ampostins i ampostines, gaudiu-ne!

Fotografia: imatge de Santa Cecília