dimecres, 30 de març del 2011

"Que vingui algú famós"

Fa unes setmanes, el candidat socialista a l'alcaldia d'Amposta, Antoni Espanya, un dels polítics de la ciutat més actiu a Facebook, va preguntar als joves ampostins a través d'aquesta xarxa social quins grups musicals o cantants ens agradaria que actuessin a la capital del Montsià.

Espanya va rebre més de 120 respostes. I és que la manca d'oferta cultural i d'oci és un dels reclams històrics dels sectors juvenils de la ciutat i un dels eterns debats que es viu any rere any en converses de carrer, sobretot quan es dóna a conèixer el programa de festa major. Evidentment, les respostes a la pregunta del candidat van ser diverses, ja que com diuen, per a gustos els clorors.Val a dir, però, que tampoc van ser gaire exigents, i molts insistien "que vingui algú famós, sigue qui sigue". Això evidencia la manca d'oferta musical que ha patit des de fa molts anys la ciutat.

Els joves ampostins, i la ciutadania en general, és activa i dinàmica, i vol consumir oci i cultura. Però per fer-ho, sempre ha de marxar de la ciutat. Ja ens agraden els concerts de petit format a la vora del riu amb els grups locals, però que aquesta sigui l'única oferta "alternativa" a les nits de discoteca de la Sala Metro tots els dies d'una festa major amb un pressupost de 90.000 euros, és incomprensible.