dilluns, 4 d’abril del 2011

A la vista del 10A

Comencem la setmana amb la vista posada al 10A. I no, no pas per la consulta de la independència que celebren Barcelona i altres municipis, que a Amposta la veurem passar, sinó per una manifestació que em sembla que portarà cua.

El partit antitaurí, Pacma, i Animanaturalis han convocat per diumenge vinent una manifestació contra els correbous a la capital del Montsià a les 12 del migdia. No cal dir que Amposta és un dels municipis de les Terres de l'Ebre on els actes taurins estan més arrelats, com ja hem vist en altres ocasions. Per això, a alguns ciutadans, aquesta protesta, sota el lema "No als correbous i sí a les tradicions i festes sense animals", els pot semblar una provocació, ja que es preveu que la majoria de manifestants siguin de fora del territori.

Des de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ja han assegurat que es mostren "respectuosos" amb aquesta protesta, tot i que apunten que a vegades, són els aficionats taurins els que no són respectats. De totes maneres, durant la passada legislatura es van regular els correbous, i a més, els membres de l'Agruapció van aprofitar les festes d'estiu, quan es concentren el major nombre d'actes taurins, per recollir signatures de suport per si de cas. I ja en tenen més de 15.500.

Sigui com sigui, caldrà veure, amb les eleccions municipals a tocar, si es fa ús polític d'aquesta protesta o si aquesta vegada, amb la normativa a favor, el debat taurí queda arraconat. Que ja se sap que, amb qüestions controvertides com aquesta, més val no embolicar la troca.

Cartell de la manifestació