divendres, 25 de març del 2011

El Parc dels Xiribecs, a punt

Sens dubte, aquest que comença serà un cap de setmana d'inauguracions. La nova normativa electoral fa que dimarts vinent s'acabi el plaç legal perquè els govern municipals inaugurin equipaments o qualsevol cosa que els vingui de gust. I Amposta, no serà una excepció, i celebrarà una inauguració destacada, la del Parc dels Xiribecs. Un equipament del qual, finalment, en farà bandera l'alcalde Manel Ferré.

Podríem dir que l'obra d'aquest parc ha estat més llarga que la Sagrada Família, si no fós perquè al final, s'ha acabat abans el parc que el temple de Gaudí. El 1989 ja es parlava d'aquest espai verd, i muns pares ja pensaven en anar-hi a passejar. Però han hagut d'esperar 20 anys, com tots els ampostins i ampostines.

L'obra ha costat, en total, 3,5 milions d'euros, tot i que l'impuls definitiu s'ha donat els últims dos anys, injectant 1,2 milions d'euros. Així que ha quedat ben bonic: el guèiser del llac central és el tret més significatiu, tot i que el parc, dissenyat per Pep Salgar, té diversos espais diferenciats.


La graderia del nou parc d'Amposta. El Punt.

Una bona amiga es preguntava si, ara que ja el tenim, el sabrem cuidar bé, el parc. Però això, ja és cosa de tots. L'alcalde l'inaugurarà demà, amb un espectacle multidisciplinari d'un cost de 15.000 euros, però el que passi a partir d'aquí, ja és veurà.

__________

En motiu de les properes eleccions municipals, reactivo 'Lo pont penjant' per seguir de prop l'actualitat de la capital del Montsià. Tots els comentaris, idees o suggeriments seran benvinguts!