dimarts, 19 de gener del 2010

Amposta es transforma

Recordo quan, ja fa uns quants anys, o potser no tants, un dels mestres del col·legi Miquel Granell sempre ens deia que, abans de construir l’escola, tota aquella zona d’Amposta eren oliveres. I això que, en aquella època, encara havies de passar pel costat de nombrosos descampats per arribar al col·legi…

No és la meua intenció fer un discurset emotiu de com era Amposta anys enrere, que per això ja tenim els protagonistes dels bancs del “si no fos…”, i de ben segur que ho fan millor que jo, però sí fer notar com es transforma Amposta. Pels que hi sou cada dia, potser els canvis no són tant evidents, però pels que ens passegem pels carrers només de tant en tant, Amposta es transforma a passos agegantats.

Algunes transformacions són petites, i d’altres, de gran dimensió, com les que s’estan vivint darrerament al barri del centre. Primer, les obres al carrer Verge del Pilar, i ara, les obres prèvies per la construcció del primer pàrking subterrani de la ciutat, que, personalment, crec que suposa un canvi molt gran en la fesomia del centre d’Amposta.

No tinc imatges per il·lustrar-ho, però si feu un repàs mental sobre aquesta zona del municipi, recordareu com ha canviat. En el lloc de la ja desapareguda parada d’autobusos, hi havia temps enrere una zona d’esbarjo. Després va venir la malaguanyada parada, ja que entre una cosa i una altra poc profit se n’ha tret, i ara, vés a saber com quedarà, el que de moment sembla un camp de batalla, un cop s’acabin les obres de l’aparcament.

El problema de les grans transformacions és que, tot i que es fan amb bona intenció, no se sap mai, fins al cap del temps, si donaran els fruits desitjats.

Aquí teniu unes quantes imatges de les obres de l'aparcament: