dissabte, 24 d’octubre del 2009

Es busca patrocinador de 60.000 euros


La crisi econòmica ha arribat, fins i tot, a l’esport ampostí. O si més no, això sembla. El president del Club Futbol Amposta ha anunciat la mala situació econòmica per la qual, diu, està passant el Club. Segons Tarrazona, molts socis no poden pagar la seua quota i l’única solució és trobar un patrocinador que injecti 60.000 euros. Per aconseguir-ho, Tarrazona sol·licita el suport del consistori i de la ciutat en general, ja que diu que s'ha de valorar si Amposta pot sostenir un equip a tercera divisió.

La notícia em sorprèn. El primer equip, com s'ha dit, està jugant a 3a divisió, i el Club Futbol és una de les entitats esportives de la ciutat amb més base, per no parlar ja del suport social que rep (té al voltant d'uns 600 socis i actualment patrocinat per Arròs Montsià, Mapei i Grosmercat, entre altres). Veient-ho així, la seua situació és molt millor que la d’altres entitats, com per exemple la Unió Atlètica Montsià, o el bàsquet, per esmentar-ne només un parell, que sempre han estat esports minoritaris i, com a tals, han sofert moltes mancances (el Club de Bàsquet, per exemple, no disposa ni d'una pista pròpia per poder entrenar, i a la UAM ja coneixen què és no tenir un patrocinador que faciliti i ajudi a la tasca del club).

Si alguna cosa caracteritza Amposta és la gran varietat d'entitats esportives: rem, handbol, atletisme, patinatge, hockey, futbol, bàsquet, twirling, ginmàstica rítmica, natació, esgrima. Ho demostra el Centre de Tecnificació Espotiva (un dels set que hi ha a Catalunya) i que a falta de completar la infraestrucutra, està en marxa des de la temporada 2004/05. Però al llarg de la trajectòria de totes aquestes entitats espotives, moltes s'han trobat amb mancances d'infraestructura, i amb manca de suport institucional. I algunes, encara ho pateixen ara. Sobretot, perquè alguns clubs, com el de futbol, han estat històricament més ben recolzats. Així, doncs, tot i que potser ara és moment d'ajudar el club de futbol (encara que potser primer s'hauria d'estudiar l'estat econòmic del club a fons), també és moment, ara i sempre, de donar el màxim suport a totes les iniciatives esportives, sense discriminar-ne cap i independentment de quina sigui la disciplina.

Fotografia: Club Futbol Amposta

2 comentaris:

Dani Gàmez ha dit...

tot el mon de lesport amater esta molt complicat. no tenen diners i els patrocinadors que fins ara thavien recolzat diuen que ho facis tu. els jugadors volen cobrar el que cobraven. quantitats exagerades per la categoria i els deutes del club van cada dia a mes. molt complicat

Alba ha dit...

Si, Dani, tens raó. Estem en una època delicada, però no s'ha de deixar de banda cap esport, i això és el que sovint passa a Amposta. Tots els clubs necessiten suport, per tant, s'han de gestionar els recursos amb rigor.

Gràcies per seguir el bloc!