dilluns, 1 de març del 2010

Carxofes i més carxofes

Aliena i al marge de la segona onada de consultes independentistes, Amposta va viure ahir una de les seues festes més rellevants i amb més projecció, la festa de la carxofa. Milers de persones, i no només ampostins o de les Terres de l'Ebre, sinó també vinguts del que en diuen la Catalunya central, van degustar els plats dels diferents restaurants del municipi.

Amb la celebració d'aquesta 15a edició, no es pot negar que la festa està consolidada, però no per això s'ha de deixar de treballar-hi per fer-la una mica millor any rere any. El turisme gastronòmic atreu persones d'arreu, i com s'ha demostrat aquí i en municipis veïns, és una bona manera de promocionar i projectar el territori país enllà. És per això que cal cuidar els detalls per no perdre l'atractiu que atreu tanta gent a la festa. Observat el panorama que oferia ahir el pavelló firal, però, cal fer un apunt: molta gent i poques taules (sense parlar de les cadires, que es llogaven a 1 euro).

És cert que molts habituals de la festa, coneixent la situació, ja venien preparats, amb tauletes de càmping fins i tot. Però també hi va haver molts assistents que no van trobar lloc per asseure i degustaven els plats drets pels racons del recinte (o bé podien pagar un euro i menjar-s'ho asseguts). Esperem que en la propera ocasió es trobi la manera de que la manca de taules, o bé d'espai, no sigui una limitació. Ah, i crec que dins del tiquet de 8 euros, no estaria de més que s'hi inclogués el seient.

Aquí teniu unes quantes imatges de la jornada: